Кола под наем или частен трансфер – коя е най-подходящата услуга за Вас?

Планирате пътуване и се чудите кое е най-правилното решение за Вас. Налага се да изберете между наемане на автомобил или опцията за частен трансфер за Вас и целия Ви багаж. Разбира се, че и двата варианта имат своите предимства и недостатъци и човек трябва добре да претегли всички плюсове и минуси, за да намери най-подходящата услуга за конкретното пътешествие. За да Ви помогнем при отсяването на колебанията, ще сравним двата вида услуги коли под наем и частен трансфер. Защото нашата цел е да предложим най-оптималния начин за транспорт, изработен по мярка на Вашите потребности.

Коли под наем

Може би най-големият коз в ръкава на услугата „кола под наем”, съотнесена към частния трансфер, е гъвкавостта. Това е така, защото с наемането на автомобил получавате удобството да избирате сами марката, модела и вида на автомобила, но наред с това – маршрута, който да използвате. Също така с кола под наем можете да се впуснете в изследване на места и отбивки, спечелили вниманието Ви по време на разходката на четири колела и да им отделите колкото време прецените. С кола под наем можете да шофирате до точно определено от Вас място или да импровизирате за крайната цел. Но с нает автомобил ще трябва да се подготвите за някои допълнителни разходи. Те са основно под формата на гориво, суми за паркиране, застраховки и други необходими в зависимост от тарифата плюс транспортни такси. Понякога крайната цена може да набъбне чувствително, ако резервирате кола под наем в последния момент. Или се окаже, че се нуждаете и от по-голям автомобил, за да транспортирате всичко, особено ако премествате покъщнина или местите целия си бизнес.

В същото време шофирането с кола може да бъде досадно занимание, най-вече ако сте се отправили на пътешествие към по-далечно местенце. Понякога дългият път налага ангажирането на допълнителен шофьор, който да облекчи еднообразието и умората от пътя, но това също е причина за допълнителни разходи. Дългият маршрут от своя страна може да е повод за почивка в мотел/хотел и така крайната сума да скочи още повече. Независимо от това, ако транспортирате стоки или самите себе си до близки места, автомобил под наем е най-добрият вариант, който можете да използвате.

Частен трансфер

Най-често този тип пътуване е от и до дадено летище. Но частният трансфер може да бъде поръчан до конкретен град, друга държава или дори специфично подбран район. Преди всичко услугата е съобразена с изискванията и бюджета на клиента и му спестява време и пари. Основната полза от използването на частен трансфер  се състои във факта, че предварително е посочена или договорена точна сума за пътуването. По правило при частния трансфер не трябва да се притеснявате за допълнителни такси, докато сте на път. А преимуществото му, встрани от финансовия въпрос, е намаляването на стреса, защото частният трансфер елиминира негативното емоционално и дори физическо въздействие, което върви ръка за ръка с пътешествието до непознато място. Първо, защото изключва варианта за наемането на таксиметрова услуга на непознато място и съпътстващите я „екстри” като непознаване на района, езика и скритите тарифи. Второ, тъй като  частният трансфер предполага чисти, удобни и добре поддържани автомобили, с които пътуването е в пъти по-комфортно от изживяването (и графика) на градския транспорт. Тоест частният трансфер работи по разписание, да не кажем „по часовник”, клиентите получават известия, не се съобразяват със задръствания, имат достатъчно време, за да се избегнат забавяния и дори могат да използват времето в автомобила за освежаваща дрямка.Обичайна практика при сериозните фирми е да предлагат надежден, опитен и професионален шофьор, който е учтив, познава добре маршрута си, посреща клиентите си навреме и говори чужди езици. Обикновено при частните трансфери не се начисляват допълнителни такси за детски седалки или допълнителен багаж, следователно този тип превоз е най-удобното средство, което да използвате, когато пътувате сами на по-голямо разстояние.