Някои от най-живописните пътища в Европа

Ако пътешествията са вашата втора природа, а животът на път е естественият ви хабитат, значи следващите предложения са право в десетката за следващото ви автомобилно приключение. Предлагаме ви няколко невероятни маршрута за шофиране, на които да се насладите с автомобил под наем, частен трансфер или личен превоз. Защото с всеобхватната мрежа от възможности за обществен транспорт на Стария континент, наемането на автомобил понякога може да изглежда недалновидно, но в действителност е най-добрият начин да изследвате Европа, да начертаете свой собствен маршрут, да се движите със свое темпо, без да сте обвързани с твърди разписания или да чакате по опашки. Необходимо ви е само желание да се насладите на спиращите дъха гледки към градове, планини, езера и плажове.

Пътят на троловете

Избралите да наемете кола по този път и няма да сгрешите, тъй като товае най-посещаваният туристически път в Норвегия. И е лесно да се види защо. Включете този кратък, криволичещ маршрут в рент-а-кар пътуването си и ще бъдете поразени от изумителни гледки към спиращи дъха планини, дълбоки долини и зелени фиорди. Това е маршрут за любителите на природата с директен достъп до един от най-красивите фиорди на Западна Норвегия. Пътят между Стринфел и Ромсдал е дълъг 106 километра и има 11 остри завоя, разположени на силно наклонен релеф. Избягвайте преминаването по трасето от късната есен и през зимата. Обикновено пътят е отворен от средата на май до октомври, но понякога сезонът е по-кратък заради климатичните условия.

Пътят на Наполеон

Спрелите сте се на кола под наем с дестинация Франция и тръгвате по стъпките на Наполеон. Напетият корсиканец хваща маршрута, когато бяга от изгнание през 1815 г. по време на похода при завръщането му от Елба до Гренобъл. Едноименният път посреща с величествени заснежени планини и драматични хълмове, които обрамчват пътя с уникални скални образования. Има опасност да ви се завие свят от височината, но това може да се окаже страничен ефект от красотата по трасето на това своеобразно френско поклонение. Внимание, шофьори, отсечката между Визил и Лафре, дълга 8 км с пътен наклон от 12 градуса, е една от най-смъртноносните и наситени с произшествия в цяла Франция.

Романтичният път

Името на този маршрут едва ли загатва, че той се намира в Южна Германия, но Романтичният път е най-известният по света туристически маршрут в бундесрепубликата (между Вюрцбург и Фюсен). През над 360-те му километра пътешествениците с автомобил ще потопят в историята, зрелищната архитектура и съвършенството на немската култура и провинция, преминавайки през областите Франкония, Швабия и Горна Бавария, през полегати терени покрай реките Таубер и Вьорниц, напряко през Дунав и още на юг. Пролет, зима и есен са идеални за разходка с автомобил под наем по Романтичния път.

Сребърният път

Латинското наименование на този път Via de la Plata говори, че още римляните са осъзнали важността му, като облагородили съоръжението върху съществуващ финикийски път. Днес Сребърният път е втората по дължина магистрала в Испания и обхваща западното й крайбрежие. Започва от Севиля на юг и завършва в Хихон на север, като в пътя влиза в 8 провинции, което е чудесен начин да видите най-доброто от западната част на Испания с автомобил под наем. Днес Сребърният път е свързан и с маршрута на поклонниците към олтара на апостол Яков. И докато Свещеният път следва да се измине пеша, с велосипед или на кон, преспокойно може да наемете кола и да се насладите на Сребърния му събрат по всяко време на годината.

Пръстенът на Кери

Отбележете Ирландия в графа „чакащи преоткриване”, ако решите да поемете на път с автомобил под наем, а защо не и частен трансфер. Пътуването по незабравим път из Изумрудения остров си има собствено име – Пръстенът на Кери. Този живописен контур обхваща ирландския полуостров Ивераг и обхваща най-дивите пейзажи в страната. Както и най-известните ирландски пъбове!

Започнете в град Киларни, за да погълнете ирландската атмосфера и пинта (или 2-3) от прочутата тъмна бира. След това просто следвайте подковообразния път N70, като гледате келтски руини, замъци и крави по пътя. Спрете в град Кахерсивен и се отправете на малка екскурзия с вашия автомобил под наем до невероятни плажове и гледки. Ако плажовете не са за вас, може да се сдобиете със сувенири и приятни спомени в еклектичното градче Кенмаре. По нататък по пътя ще се насладите на вълшебни планински пейзажи, а след това завършете курса с кола под наем с шофиране през скалистия национален парк Киларни, като внимавате да не изпуснете по пътя си елфи и други митични създания.