Есенните пътешествия – начин да спестим и презаредим батериите

Есента е време за забавяне на темпото, връщане към ежедневието и професионални и лични проекти, на които летните забавления временно са поставили многоточие. Това, че най-пъстрият сезон е период за съзерцание и разсъждения за началото и края е извечна истина. И какво по-хубаво от това вместо да потънем в мрачни мисли и неприветливи условия, да се отдадем на есенната магия, съчетана с грижи за себе си. Един от начините да презаредим батериите може да бъде възстановително пътуване. Още повече, че през есента тълпите обикновено са по-рехави, а времето често е прекрасно и това е последната възможност да се потопим в почивка и отдих, преди да започне лудостта на празничния сезон.

По-евтино и по-разумно

Да почиваш през есента определено има своите преимущества. Това, че мързеливите летни дни са зад гърба ни в никакъв случай не означава, че трябва да пенсионираме куфарите в комплект с банските и джапанките. В интерес на истината с настъпването на листопада може да откриете още повече причини да пътувате. И те далеч не са вдъхновени само от откривателски подбуди.

На първо място почивката през есента щади джоба ни. Новата учебна година обикновено е начало и на спад на цените, което превръща сезонът в един от най-евтините периода от годината. Няма значение дали говорим за почивка на курорт, глезотии в нашумяла СПА дестинация  или за вземане на автомобил под наем. На много места периодът се смята за ранен или нисък сезон, а въпросните извънсезонни цени са синоним на големи спестявания. Три нощувки на цената на две или до 22 на сто отбивка от цената при наемане на автомобил – такава сделка определено не е за изпускане.

По-удобно и по-спокойно

През есента туристическият наплив принадлежи на миналото или все още набира сили за зимната феерия. Учениците са в школата, а родителите им – обикновено в офиса или по път, в трафика за едно от двете гореспоменати места. Това прави есента идеална за уикенд бягства или за кратки ваканции без пренаселени басейни и ресторанти или досадни опашки на популярните локации. В прозореца преди зимната ваканции и коледните празници се отваря чудесна възможност да се възползвате от спокойно пътешествие на близо и далеч, да ангажирате кола под наем, частен трансфер или друг оптимален начин за транспорт преди натоварения новогодишен маратон.

По-ярко и живописно

Не е нужно да възпяваме с химни красотата на есента и калейдоскопа от променящи й се цветове, но определено всеки има нужда да се възхити и зареди с очарованието и уюта на есенната прелест. Чудесен повод за подобни наслади дават безбройните есенни фестивали, чиято щедрост излага богатата сезонна продукция и прибирането на реколтата. Посещения на такива събития и фестивали са равнозначни на пътувания из цялата страна и дори по-далеч. Тогава  се появяват и алтернативите, и въпросите дали има повече смисъл да се наеме кола вместо да се заложи на дълъг път с личното превозно средство. От такова изобилие на празници и опции за екскурзии дори есента може да заприлича на дълга прелюдия към чаканото коледно парти.

Повече уют и още бонуси

Не са малко хората, които очакват с нетърпение по-хладните месеци, когато могат да носят любимите си шалове, да се сгушат в топли жилетки и да изглеждат неотразимо стилно. След края на лятото с намаляването на потока от туристи стил е неизменно силна тенденция и в услугите. Навсякъде служителите стават неусетно по-внимателни и още по-предразполагащи към желанията и нуждите на своите клиенти. Често почиващи и потребители могат да уцелят допълнителни луксозни бонуси, отстъпки, промоционални оферти при предплата и др.,  стига да знаят как да подходят и кого да попитат.