Съвети

Ние вярваме, че перфектното пътуване е постижима концепция, въпреки многото аспекти, които обхваща. Нашата основна цел е да обогатяваме информацията, която хората ще ползват при планиране на техните пътувания.

Ние се стремим да разясним всички условности, които биха били трудност или биха създали проблем при осъществяването на пътуване. За да направите вие по-удачен и информиран избор, тук ние публикуваме съвети и разяснения от независими от нашата организация автори и източници. Различните гледни точки са важни и ние се стремим да публикуваме всичко, което смятаме за важно и си заслужава да бъде прочетено.

УСТОЙЧИВ ТУРИЗЪМ

Световната туристическа организация определя устойчивия туризъм като „задоволяване на настоящите нужди на туристическата и приемащата общност, като същевременно се защитават и подобряват бъдещите възможности. Това включва управлението на всички ресурси, така че да могат да бъдат удовлетворени икономическите, социалните и естетическите нужди, като същевременно се запази културната цялост, основните екологични процеси, биологичното разнообразие и системите за поддържане на живота.“ Реалното осъществяване на устойчивия туризъм предполага приемане на „най-добри практики“, а именно корективни или подобрени мерки, прилагани във всяка област на управление и функциониране на туристическия бизнес. Вижте кои са ТУК.

Днес свръхтуризмът е не само горещо обсъждана тема, а обхваща редица въпроси и служи като платформа за проучване на критични теми, свързани с управлението на туризма. Това е многостранен проблем, който засяга различни типове дестинации и не съществува универсално решение. Сигурното е, че в основата на решенията за свръхтуризъма стоят политики и практики, които са съобразени с принципите на отговорното пътуване и образованието на посетителите. Този доклад предоставя на туристическата индустрия ключови примери и най-добри практики за интегриране на отговорното пътуване и справяне със сложния проблем на свръхтуризма. Прочетете повече ТУК.

Туристическата индустрия играе ключова роля за справянето с проблемите, свързани с климатичните промени. Впечатляващият растеж на туризма представлява както предизвикателство, така и възможност. Туристическата общност отговаря на това предизвикателство като през последните няколко години видимо засили своя отклик. Сега има ясно разбиране, че индустрията може да бъде част от решението за изменението на климата както чрез намаляване на емисиите на парникови газове, така и чрез подпомагане на общностите, където туризмът е основен икономически източник за подготовка и адаптиране към променящия се климат. Този документ предоставя практически насоки за смекчаване на последиците в сектора на туризма.

ПЪТУВАНИЯ

Наемането на автомобил е рутинна дейност, когато планирате пътуване и би трябвало процесът ще бъде ясен и прозрачен, но за съжаление рядко се случва да е точно така. Трябва ли да купувам допълнителна застраховка? Кога се заплаща зареждането на автомобила? Верни ли са историите за искания за фалшиви щети; трябва ли да се тревожа? Мога ли да преминавам граница с наетия автомобил? Имам ли нужда от всички екстри, които ми предлагат? Тези въпроси възникват почти всеки път, когато наемаме кола. Уж всичко е ясно, но е съвсем неразбираемо. В статията ще разберете нещата, които не е нужно и не трябва да правите, когато наемате кола.

Всички ще се съгласите, че това колко място имате за краката в самолет е от огромно значение за комфорта на вашия полет. Но не това единственото, което би могло да развали вашето удобство. Без да помислите може да попаднете натъпкани на средна седалка в задната част на самолета, а около вас да “ухае” на тоалетна. Има много начини вашето място да ви разочарова. Изборът на правилна седалка е съществен, особено при дълги международни полети. Затова преди да направите следващата си резервация, разберете кои са най-лошите места в самолета ТУК.

Пътеписи на тема Париж и статии със съвети как да си прекарате добре там има много. Тази е по-различна от останалите, защото местните жители отговарят на поредица от въпроси, за да се получи едно многообразие от мнения на различни хора и чисто и неподправено представяне на факти. Нахвърлете си някой идеи за това как да започнете разговор с парижанин, с какво да се придвижвате, как да се пазите от измами, къде да отидете и с какво да се храните.