Ние сме

Мисия

Мисията ни във фондация “Коли и Пътуване” е да насърчаваме устойчив и справедлив туризъм по целия свят. Стремим се да подкрепяме и подпомагаме популяризирането на глобалния туризъм, както и развитието на местната инфраструктура и култура.

За постигане на устойчивост в туризма сме се съсредоточили в три стълба: природни ресурси, икономика и общество.

Информираме на разбираем език, ясно и конкретно за нещата, които трябва да вземем предвид, когато планираме пътуване.

Ако вие сте като нас, значи обожавате да пътувате. Да пътуваме е част от нашата същност. Без значение от мотивацията ни – почивка, бизнес или приключение, за нас, да сме на път е начин на живот.

“Коли и Пътувания” е организация и информационна платформа за хора, които желаят да пътуват по света и у нас по устойчив и справедлив начин.

Туризмът е един от най-динамично развиващите се отрасли. Дигитализацията на бранша предлага безброй портали за онлайн покупка на самолетни билети, платформи за резервации, наем на автомобили и много други. Често ставаме свидетели на некоректни практики, които подвеждат потребителите с ниски цени, примамливи оферти и ограничена информация, които се оказват трик и хората остават изненадани и недоволни от всевъзможни подводни камъни, скрити такси и дребен шрифт.

Ето затова ние създадохме платформа, която информира на разбираем език, ясно и конкретно за нещата, които трябва да вземем предвид, когато планираме пътешествие.

Целта на нашия портал е да направим избора на потребителите максимално понятен и лесен, да отговорим на често задаваните въпроси и чрез нашите статии да дадем един друг поглед върху планирането на пътуването и туризма като цяло. С оглед на тенденцията за нарастване на броя и дестинациите на нискотарифните полети и компании, се създава огромна нужда от информиран избор и разяснения. Обикновено кратките, тъй наречения low cost пътувания, са комбинация от полет до близка дестинация и наемане на автомобил, което характеризира обвързаността на темите и една от основните ни цели е за обогатяване на информацията, която хората ще ползват при планиране на техните пътувания. Започвайки от нещо частно искаме с малки стъпки да постигаме глобалната ни мисия.

Мисията ни е пътуването, защото то е важно, а не целта!

Ние сме обсебени от идеята за пътуването като преживяване, а не като дестинация.

Ние сме маниаци на тема пътешествието като начин на живот. Маниаци на тема устойчив туризъм.

Ние сме тук, за да споделим с вас нашата страст към търсенето на нови усещания и преживявания.

Ние сме тук, за да ви покажем как да накарате душата си да почувства покоряването на новите места като награда.

Ние сме тук, за да ви покажем как да накарате душата си да почувства покоряването на новите места като награда.

За да ви информираме ясно и конкретно за нещата, които трябва да вземем предвид, когато планираме пътешествие.

Такива са корените на фондацията и платформа – carsandtravel.eu – независим източник на знания за това КАК да пътувате.

Ние се фокусираме върху това да направим избора ви максимално понятен и лесен, независимо от мотивацията, с която тръгвате на път – почивка, бизнес или приключение. Изборите, които правите при закупуването на самолетни билети, наемането на коли и като цяло ваканциите, вашите лични предпочитания, особеностите на региона, социалните фактори – всеки детайл има значение за вашето цялостно позитивно преживяване.

Останете, за да откриете с нас, за да се информирате за всички условности при осъществяването на ваканция или бизнес пътуване. С добра осведоменост ще можете да се справите с наглед недостижимите дестинации. Ние отговаряме на често задаваните въпроси и чрез нашите публикации целим да ви дадем един друг поглед върху планирането на пътуването.

Ето нашите най-важни съвети за това как да се подготвите за пътуване. Съвсем лесни са за изпълнение, вижте ги.
  • Подгответе се добре, информирайте се.
  • Снабдете се и разучете карта на мястото, където отивате. Не разчитайте само на модерните технологии.
  • Разучете привичките на местното население.
  • Изберете транспорт – при това правилния.
  • Оставете информация къде сте, телефон за връзка и др.
  • Научете номера за спешна нужда на мястото, където отивате.

Целта ни е да ви помогнем да направите своя добре осведомен избор на базата на нашите съвети и публикации, за да се насладите максимално на вашето пътешествие.


Екипът

След много пътуване установихме, че има много информация за дестинации, цени и предпочитания, но няма информация относно “Как да пътувате”, “Какъв е начинът да преобърнеш своето пътешествие в начин на живот” и “Как да накараш душата ти да почувства покоряването на новите места като награда”.

Затова създадохме фондацията и платформата за пътешествия и основната ни цел е да минем под очевидния и неприятен похлупак на това да пътуваме оптимално и евтино. Защото някъде екстра платените пари всъщност могат да допринесат за цялостното позитивно изживяване, което търсите, но на други места и всичките богатства на света няма да ви помогнат.

Нашият екип е сигурен, че всеки сам може да открие правилния начин, но трябва да има информация къде да търси и как да се справи с наглед недостижимите дестинации.

Нашият екип от “професионални” пътешественици натрупа голям опит и знания и желанието ни е да ви го споделим, разказвайки ви за това как може да попаднете в капана на недобросъвестни предприемачи, а така очакваното и дълго планирано пътуване да се превърне в лош спомен.

Мисията, която си поставяме, е чрез подобряване на общата информираност, да спомогнем за намаляване на броя на неприятните изненади и да спомогнем в същото време за устойчив и справедлив туризъм, стимулиращ развитието на местната култура.

Бъдете сигурни, че и ние сме като вас, търсещи нови усещания, искащи повече от обикновенните туристически обиколки и надяващи се, че ще го постигнат.
Напред и вятър в платната, защото, както са казали древните, истината е в Пътя!